Hur ska vi förhålla oss till extremism och populism i sociala medier

Inför riksdagsvalet är vi många som oroar oss för trollfabriker som påverkar och styr debatten. Rädslan är stor för att vi ska råka ut för liknande problem som i USA, Ungern och Polen.

Så hur ska vi progressiva bloggare förhålla oss till extremism och populism i sociala medier?

I bloggrörelsen Vi bryr oss om varandra är huvudpoängen att lyfta våra frågor och idéer. Vi ska se till att det finns bättre lösningar i samhällsdebatten som politiker, journalister och allmänhet kan använda och ägna sin uppmärksamhet åt istället för all dynga.

Du som bloggare är såklart fri att ta upp vilka frågor du vill, det är ju en styrka med bloggar, och då kan kritik av högerextrema åsikter eller populistiska utspel vara något du vill ta upp. Vi bryr oss om varandra kommer dock inte ta upp kritik av extremism eller populism som en gemensam insats utan vi inriktar oss på progressiva teman och ämnen att samarbeta kring.

Relaterat

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *